jueves, 13 de enero de 2011

Quasi tota la veritat


En "Quasi tota la veritat", el libro de memorias que ha publicado recientemente Josep Maria Minguella, explica como empezó a montar los partidos de la selección catalana de fútbol.


La idea inicial era realitzar partits amistosos amb les despeses més baixes possibles per tornar a il-lusionar la gent i generar uns beneficis que la Federació pogués destinar al futbol base. Amb aquest objectiu vam preparar, amb moltes dificultats, un primer partit al Nou Estadi de Tarragona entre la selecció i el Barça. S´havia fet el primer pas, i gràcies a la bona voluntat de totes les parts vam firmar un contracte per organitzar un partit cada any durant el mes de desembre contra una selecció estrangera. Jaume Roura hi va participar activament, primer com a president.
Gràcies als contactes amb Bulgària aconsegueixo portar el primer any la selecció búlgara. El partit, jugat a Montjuïch el 23 de desembre de 1997, va acabar amb empat a un gol i va ser un éxit clamorós. Posteriorment portaríem Nigèria, Iugoslàvia, Lituània, Xile, Brasil i Xina, que és el darrer partit que vaig organitzar el 28 de desembre de 2002. La idea inicial de generar uns beneficis per a la Federació es va anar portant seleccions més potents, fet que ha implicat despeses més importants i tot ha anat polititzant-se, trencant amb l´espérit inicial.

1 comentario:

  1. Excelent llibre, increibles histories amb el toc de humor o passio de minguella,
    Moltes felicitat i que el disfruteu

    ResponderEliminar